Maria Dahlin ny VD för Art & Bob Film & Drama

Maria Dahlin ny VD för Art & Bob Film & Drama

 

press release
20200901

Maria Dahlin är sedan 1 september 2020 ny VD på Art & Bob Film & Drama. Jan Blomgren lämnar den position han har haft i 20 år för att på heltid fokusera på rollen som VD i företagsgruppens moderbolag.

I gruppen ingår bolagen Art & Bob Television, Art & Bob Film & Drama samt Art & Bob Postproduktion. Maria kommer närmast från tjänsten som chef för Art & Bob Film & Drama som hon tillträdde förra sommaren.

– Marias nya uppdrag är en mycket viktig del i vår långsiktiga plan där vi tillsammans med vår delägare Co_Made Sthlm sakta men säkert bygger en ny organisation. Med Maria i spetsen ska dotterbolaget Film & Drama fortsätta utveckla nya större dramaserier och långfilmer men även förädla våra pågående uppdrag i form av återkommande lokala serier, berättar Jan Blomgren.

– Jag är väldigt stolt och glad över förtroendet att ta över VD-rollen. Vi på Art & Bob Film & Drama har arbetat fram en slate av projekt med hög angelägenhet, från kommersiellt till art house, som vi ska producera inom de närmsta åren. För att få det i hamn satsar vi nu på att utöka bolaget med ytterligare kompetenta producenter, säger Maria Dahlin.

 
Lars Rodvaldr