Art & Bob AB tillsätter ny styrelse med två starka tillskott

Art&Bob AB, moderbolag till produktionsbolagen Art&Bob Film och Drama och Art&Bob Television, storsatsar inför 2022. Under onsdagen antogs en ny styrelse med två tillskott, Sofie Jungmar och Hellen Lidgard.

 

press release
20220214

Med delägarskap i andra bolag och två dotterbolag som växer var det för Art&Bob AB hög tid att tillsätta ny styrelse med rätt kompentens.

Hellen Lidgard är en av Sveriges mest framgångsrika kvinnliga entreprenörer och en av landets mest efterfrågade styrelseledamöter. 36 år gammal sålde hon Business Intelligence och den fyrfaldiga gasellen Pointer till Bisnode för ett mångmiljonbelopp och har därefter suttit i en lång rad styrelser inom e-handel, finans, IT, bygg, Stand up Comedy och social business.

– Det ska bli spännande att arbeta tillsammans med Art&Bob ABs kompetenta styrelse. Med dotterbolagens expansiva tillväxt och synergierna som uppstår på plats inom V66 har bolaget god potential att växa avsevärt under kommande år. Det blir en ytterst spännande resa som jag är glad och stolt över att vara med på, säger Hellen Lidgard.

Med bred erfarenhet inom lärande och ledarskapsutveckling hos företag som Tre och Deloitte, samt många år som ledarskapskonsult och delägare för Novare Leadership Academy, är Sofie Jungmar ett givet namn för modernt styrelsearbete. Med spetskompetens inom talang- och ledarskapsfrågor bidrar Jungmar med viktig kunskap som behövs när Art&Bob AB med dotterbolag fortsätter att växa.

– I en föränderlig bransch med agila team, flera nivåer av ledare och partners samt en vilja att driva förändring i samhället, krävs en stark företagskultur för att fånga intresset hos rätt talanger. Det är några av perspektiven jag tar med mig till styrelsearbetet, säger Sofie Jungmar.

Art&Bob AB har med dotterbolag Art&Bob Film och Drama och Art&Bob Television arbetat fram en spännande lista av projekt som ska produceras under kommande år.

– Med styrelsens kompetenta tillskott har vi en gedigen grund att stå på för att ta nästa steg i vår utveckling mot att bli ett ledande produktionsbolag i Skandinavien, säger Jan Blomgren, vd Art&Bob AB.

Art&Bob AB med dotterbolag är dessutom en del av V66 och har flyttat in i huset på Valhallavägen 66 tillsammans med en rad andra bolag inom tech- och upplevelseindustrin (Soundtelling, Just stories, Playpilot, Naudio), där naturliga synergier börjat ske.

– Tanken är att bolagen ska gynnas av att sitta nära varandra och målet är att skapa en miljö där nya idéer och gemensamma projekt kan uppstå. Ett tidigt exempel är sammanslagningen av två podcastbolag som funnit varandra inom V66, Soundtelling och Just Stories, som tillsammans med danska Third Ear bildat Third Ear Studio med både Co Made och Art&Bob AB som delägare, säger Jan Blomgren, vd för Art&Bob AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Lisa HögkilE-post: lisa@strandberghaage.se

 
Guest User