Art & Bob Television köper rättigheterna till norska succén "Rådebank"

Art & Bob Television, tillsammans med Hampus Nessvold och William Spetz utvecklar svensk version av norska succén Rådebank

Foto: Magnus Laupa

Foto: Magnus Laupa

 

press release
20220131

Art & Bob Television fortsätter att utveckla sin slate och köper rättigheterna för norska dundersuccén “Rådebank”. En dramaserie om psykisk ohälsa, manlighet och machoideal bland ungdomarna i den norska byn Bø, där livet präglas av raggarbilar, kärlek och sorg. Två av Sveriges mest eftertraktade unga skådespelare och manusförfattare, Hampus Nessvold och William Spetz, ligger bakom initiativet att ta formatet till Sverige.

– Jag är väldigt glad att få möjligheten att ta detta unika och starka dramaprojekt till Sverige tillsammans med Hampus och William. De är fantastiska kreatörer och skådespelare och jag ser mycket fram emot att få presentera projektet för beställare och den svenska publiken tillsammans med dem, säger Janca Hodann Söder, VD för Art & Bob Television.

Rådebank (eller Bø som den heter på Svenska streamingtjänster) är i likhet med Skam en NRK-serie om unga människor som möter livets svåra frågor. Till skillnad från Skam utspelar sig serien på den norska landsbygden, i småstaden Bø. Där möter vi bilmekanikern Glenn-Tore och hans gäng, vars machoideal och hårda skal ideligen sätts på prov. Men det är inte bara den inre striden som skildras. Mitt i allt vaknar en kommunpolitiker till liv vars högsta mål tycks vara att utrota både raggarbilar och Bø:s unika ungdomskultur.

Både Hampus Nessvold och William Spetz - som båda tidigare har samarbetat på flera olika produktioner hos Art & Bob kommer vara med och låta denna svenska version komma till liv.

– När vi började titta på ”Rådebank” så blev vi helt sålda. Glenn-Tores vilsenhet tillsammans med tematiken som vi båda brinner för, placerad i den lite oväntade raggarmiljön engagerade oss från första stund och vi kom direkt överens om att vi ville ta den här fantastiska berättelsen hit, säger Hampus Nessvold och William Spetz.

För ytterligare information, vänligen kontakta: E-post: press@artbob.se

 
Guest User